Skip to main content
Hero image

VDAB maakt droom van Tim waar!

“Toen ik naar school ging, leerde ik de buschauffeurs kennen. Ik ging zelfs in het weekend mee met de bus om de chauffeurs en hun routes beter te leren kennen. Op mijn 15de is die passie echt gegroeid en wilde ik al buschauffeur worden. Via de chauffeurs vernam ik dat de VDAB een opleiding aanbod. Op mijn 18de heb ik mij dan ingeschreven voor de cursus. Dat was eigenlijk heel jong en eerder uitzonderlijk”.
 
Voor Tim was de opleiding dan ook de gedroomde kans om zijn droom waar te maken.
 
“De opleiding was echt wel uitgebreid. Ook naar technologie van de bus toe. Zowel de theorie en de praktijk heb ik goed doorlopen. Nadien kon ik meteen aan de slag bij VBM in Lommel. Ik kende mijn toekomstige collega’s en de routes al heel goed”, lacht Tim.
 
Tim werk ondertussen drie jaar voor VBM Lommel. Zijn werkgever, Jan Geys is heel enthousiast over Tim. 
 
“Ik ken de VDAB al heel lang als een goede en structurele partner waar ik heel veel waarde aan hecht. Bij de aanwerving van nieuwe chauffeurs neem ik altijd contact met de VDAB in Genk en pols ik wie er de cursus volgt. Ook mensen die hier spontaan komen solliciteren stuur ik ook door naar de VDAB en raad ik ze aan om de cursus te volgen. De chauffeurs die afstuderen bij de VDAB zijn voor mij perfect opgeleid en kunnen hier meteen aan de slag. De uitval of het verloop is zo heel laag. De VDAB levert voor mij echt wel de juiste chauffeurs af”.
 
Tim heeft ook nog grafische media gestudeerd en zo maakte Tim ook het VBM-portaal.
 
“Het VBM-portaal is een knappe computertoepassing zowel voor smartphone als voor de vaste computer waarbij onze chauffeurs de omleidingen, de diensten en de documenten kunnen raadplegen en nakijken. Echt wel een meerwaarde voor ons bedrijf”, zegt Jan Geys trots.
 
“Ik ben heel tevreden over mijn job. Ik heb echt mijn ding gevonden”, besluit Tim. 

Blijf op de hoogte